FUNCTIETYPE
Wijkteammedewerker


HBO

€ 3.392,- tot
€ 5.002,-

32 - 36 uur

Deel deze vacature

Wijkteammedewerker

Aan de slag in de wijk met uiteenlopende ondersteuningsvragen; soms heb je de taak van aannemer, soms bied je als coach zelf begeleiding en in andere gevallen regisseer je trajecten. Wij werken vanuit de gedachte “één huishouden, één plan en één contactpersoon”. Je ziet de context, het gehele (gezins)systeem en kijkt verder dan de hulpvraag die de aanleiding voor het contact met jou is.

 Je krijgt te maken met uiteenlopende hulpvragen, vanuit alle leefgebieden en alle inwoners. Je zet je eigen specialisme in waar nodig. Deze veelzijdigheid in taken en doelgroepen maakt de functie van wijkteammedewerker afwisselend én uitdagend! 

Door de groei van Stichting Sociale Wijkteams Amersfoort hebben wij plaats voor meerdere nieuwe collega’s.

Vragen over 
deze vacature?

Lineke Bosscher

Leidinggevende

Neem contact op

Wat ga je doen?

Werken in één van de negen wijkteams

Je komt te werken in één van de negen wijkteams. In deze functie beheer je je eigen agenda, je pakt met regelmaat de fiets om de inwoners in hun thuissituatie te bezoeken, je werkt op je wijkteamlocatie waar je collega’s treft voor inspiratie en overleg en soms werk je vanuit huis. De vraagstukken waar je mee te maken krijgt zijn steeds verschillend en dat zorgt voor veel afwisseling in deze functie.

Hulpvragen

Twee keer per week verdelen we de nieuwe “hulpvragen” binnen de teams en wordt er besproken wie de juiste persoon is voor een nieuwe casus. Wij werken in duo’s. Een intakegesprek doe je in principe samen met een collega bij de inwoner thuis.

Een haalbaar plan van aanpak

Op basis van de hulpvraag maak je met de inwoner en het netwerk een haalbaar plan van aanpak. Daarbij ga je voor de beste inhoudelijke oplossing en bevorder je zoveel mogelijk de zelfredzaamheid van de inwoner. Je verwijst terug naar de sociale basis infrastructuur, verleent zelf  ondersteuning of schakelt externe professionals in. De wijkteams organiseren hiervoor slimme koppelingen en korte lijnen tussen de diverse dienstverleners en betrokken partijen. 

Professionele ontwikkeling

Professionele ontwikkeling is van groot belang; je hebt een persoonlijk ontwikkelplan en op regelmatige basis met collega’s intervisie, casuïstiekbespreking, methodische leerbijeenkomsten en moreel beraad.  Samen leren vormt het fundament om zoveel mogelijk de juiste dingen te doen en te blijven ontwikkelen. 

De organisatie

Stichting Sociale Wijkteams vervult een centrale rol in het sociaal domein van Amersfoort. Met ruim 180 wijkteammedewerkers leveren wij zorg en ondersteuning dicht bij de inwoners van de stad. De opdracht aan het wijkteam bestaat uit: vraagverheldering, ondersteuning en begeleiding én regie. Samen met een netwerk van organisaties versterken we zo de wijken. Daarbij blijven wij altijd kijken hoe de dienstverlening nog beter kan. Dit doen wij in het gesprek met de inwoners, tussen professionals onderling en met de externe partners.

Wie zoeken wij?

Iemand met een afgeronde relevante Hbo-opleiding, eventueel met aanvullende specialisatie. Daarnaast heb je werkervaring binnen de (ambulante)hulpverlening. Ook spreekt het je aan dat je bij ons met zeer uiteenlopende doelgroepen komt te werken. Je bent SKJ-geregistreerd of hebt zicht daarop.

Wat bieden wij?

  • Salaris volgens schaal 9 van CAO Sociaal werk, tussen de € 3.392,- en € 5.002,- bruto per maand, op basis van 36 uur.
  • Individueel keuzebudget van ca. 19% van het salaris (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Dit kun je o.a. gebruiken voor het opnemen van extra vrije dagen.
  • Een bijdrage ten behoeve van de (her)inrichtingskosten van je thuiswerkplek.
  • Zeer afwisselende baan voor 32-36 uur met flexibele werktijden. 
  • Reiskostenvergoeding, smartphone, laptop, goede pensioenregeling.
  • Een gedegen inwerktraject waarbij je wordt gekoppeld aan een ervaren collega.
  • Wij organiseren diverse scholingen & trainingen om je als professional te kunnen blijven ontwikkelen. En je hebt ook de mogelijkheid zelf een opleiding te volgen.
  • Wij bieden een geaccrediteerd Praktijkprogramma waarmee je ervaring kunt opdoen voor je SKJ registratie.

Solliciteren?

Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton. Voor vragen kan je contact opnemen met Lineke Bosscher, leidinggevende, telefoonnummer 06-15408664 of mail naar werkenbij@wijkteam-amersfoort.nl.