Wat doen de wijkteam
medewerkers?

Welke aanmeldingen komen er binnen bij het wijkteam?

Wat doen de wijkteammedewerkers en voor wie? Dat is heel divers. Een greep uit de enorme diversiteit aanvragen die op een dag binnenkomen.

09.00 uur

Een docent van het voortgezet onderwijs meldt via de e-mail een leerling aan waarbij er sprake is van een complexe thuissituatie.

09.10 uur

Een huisarts belt voor overleg over een eenzame vrouw van begin zeventig jaar.

10.00 uur

Een inwoner belt: hij maakt zich zorgen over zijn buurman waarvan de woning er vervuild en verwaarloosd uitziet.

10.25 uur

Een moeder belt met een vraag voor opvoedondersteuning voor haar 12-jarige dochter.

11.30 uur

Een intern begeleider van een basisschool belt om te overleggen over structureel verzuim van een leerling.

11.50 uur

Een praktijkondersteuner van een huisartsenpraktijk belt: ze wil een vrouw aanmelden met stressklachten en signalen van een milde depressie.

12.00 uur

Een jongedame van vijftien jaar belt. Zij durft met niemand te praten over het feit dat zij via social media wordt gepest.

13.40 uur

Een man belt voor zijn broer. De broer kom binnenkort weer naar huis na een lange tijd te zijn opgenomen in een kliniek. Hij heeft ondersteuning nodig om weer zelfstandig te kunnen wonen.

14.00 uur

Een inwoner mailt. Hij slaapt niet meer vanwege een burenruzie die uit de hand loopt.

14.20 uur

Een e-mail uit naam van beide ouders. Zij liggen in scheiding en hebben drie jonge kinderen. Ze lopen tegen veel problemen aan. 

14.55 uur

De wijkagent neemt contact op. Een buurtbewoner veroorzaakt veel geluidsoverlast, schreeuwt en draait harde muziek, voornamelijk ’s avonds en ‘s nachts.

15.30 uur

Een medewerker van het consultatiebureau belt voor overleg. Er is bij een jong gezin in de thuissituatie praktische ondersteuning nodig nu er net een vijfde kindje is geboren.

16.00 uur

Een vader belt. Hij spreekt ook namens zijn vrouw. Hun meerderjarige nog thuiswonende dochter heeft zorg nodig die zij niet meer kunnen bieden vanwege hun leeftijd. Welke mogelijkheden zijn er voor hun dochter om zelfstandig te wonen?

16.10 uur

Een medewerker van Veilig Thuis mailt. Er is een situatie van huiselijk geweld. Eén van de gezinsleden heeft een tijdelijk huisverbod opgelegd gekregen.

16.45 uur

Een moeder belt met haar zorgen over haar zoon die drugsverslaafd is.