verhaal van:

Sven

wijkteammedewerker

Leren en ontwikkelen

Leren van elkaar en van anderen is binnen het Wijkteam belangrijk, reflecteren op ons eigen handelen speelt dan ook een grote rol. Daarvoor hebben we o.a. casuïstiekbesprekingen en intervisie, worden er methodische leerbijeenkomsten georganiseerd en kun je een moreel beraad inzetten.

En dan hebben we ook nog de kenniscafés, die zijn erg leerzaam en leuk bovendien. Hier gaan we met elkaar in gesprek over een specifiek onderwerp, zoals bijvoorbeeld tijdens onze ‘Diversity Day’. Het is heel boeiend om de diversiteit binnen het wijkteam te bespreken en van experts handvatten te krijgen.

Ontwikkeling
Ik heb mijzelf de afgelopen jaren als professional verder kunnen ontwikkelen. Er worden regelmatig trainingen aangeboden. Naast het aanbod vanuit SWA is er voldoende ruimte om keuzes te maken voor je eigen ontwikkeling. Het volgen van een opleiding behoort tot de mogelijkheden. Hiervoor kan je gebruik maken van je eigen loopbaanbudget.

Voor medewerkers met leidinggevende ambitie is er een eigen trainee programma ontwikkeld. Een assessment, individuele coaching en leren van elkaar, maken onderdeel uit van het programma.

Spin in het web
We zijn met het team echt een spin in het web in de wijk. Een schakel tussen de inwoners en de betrokken organisaties. Waarbij we altijd blijven kijken hoe de dienstverlening beter kan.

Doorbraakmethode
Soms komen we in ons werk een casus tegen waarin de wet- en regelgeving belemmerend werkt in plaats van helpend. Een uitzondering op de regel kan dan soms helpend zijn, een doorbraak. Deze ‘Doorbraakmethode’ zorgt ervoor dat we maatwerk makkelijker, beter en soms goedkoper kunnen uitvoeren.