verhaal van:

Marin

wijkteammedewerker

6 redenen waarom het fantastisch is om in team Randenbroek en Schuilenburg te werken

Inwoners weten ons goed te vinden. Supermooi natuurlijk maar ook wij kampen met personeelstekort. Hoe komen we aan professionals die veelzijdig, ervaren en enthousiast zijn in een tijd dat er meer banen zijn dan personeel? Nou, door te vertellen wat voor leuk team wij hebben. Want in vacatureteksten lees je vaak niets over het team waar je komt te werken. Terwijl dat hartstikke belangrijk is. Ik werk 36 uur in de week dus ik zie mijn collega’s vaker dan mijn familie en vrienden. Daarom deel ik mijn 6 unieke redenen waarom ik in team Randenbroek en Schuilenburg helemaal op mijn plek zit.

  1. Elke ochtend zet de eerste die op kantoor komt koffie. Wanneer de eerste mensen binnen druppelen, wordt de koffie uitgedeeld. 1 x koffie met melk en 2 klontjes suiker, 1 x koffie met melk, 8 zwart en 4 thee. Iedereen weet precies wie wat het liefst in zijn koffie heeft.
  2. Lunchen doen we zo veel mogelijk samen. De een heeft een broodtrommeltje mee, de ander moet nog langs de supermarkt. En van die collega’s is er altijd wel iemand die vraagt of de anderen nog iets nodig hebben. Zo wordt degene, die een drukke dag heeft, een ritje naar Euterpeplein bespaard.
  3. In het midden van ons kantoor staat een gezellige bank. Het ontmoetingspunt voor een praatje over pittige zaken, weekendavonturen en soms ook om de leuke en minder leuke momenten uit ons privéleven die we met elkaar te delen. Heel soms ligt er ook iemand gewoon even voor pampus om op te laden voor de rest van de dag.
  4. We hebben een groepsapp die voornamelijk bedoeld is voor werkzaken. Toch proef je hier onze unieke teamsfeer. Naast interessante artikelen en krantenberichten over de wijk, worden er ook ondersteunende berichten, grappige foto’s en video’s, en leuke grapjes geplaatst.
  5. We werken in duo’s maar bij ons team is het echt één team één taak. Hoe vaak je hoort: “Als ik iets voor je kan doen, laat je het me weten he?!” We zorgen voor elkaar. De feedbackregels worden wel eens vergeten, maar we komen eruit samen, altijd!
  6. We houden van gezelligheid. Regelmatig organiseren wij leuke dingen, zetten een gekke activiteit in elkaar of blijven plakken na het werk om hard karaoke te zingen of beschamende verhalen te delen.

Als je je afvraagt of we ook nog werken, jazeker! Vanuit diversiteit en eigenheid leveren wij topkwaliteit aan de inwoners in onze wijk. Hou je van zelfstandigheid? Wij wel. We hebben over het algemeen een zelforganiserend team en wanneer er iets anders nodig is, dan collegiaal overleg, is onze leidinggevende heel benaderbaar, dichtbij en vaak aanwezig.

Naast deze redenen zijn we allemaal uniek. Er is veel diversiteit en eigenheid en iedereen heeft zijn eigen kwaliteit. Wij delen dit graag met nieuwe collega’s maar ook met ’andere’ teams. Dat maakt het werk nog leuker. Ik ben ervan overtuigd dat het geweldig is om deel van onze organisatie uit te maken. Hopelijk jij nu ook!